Zomer bij Alpenzeit

Flachau bruist in de zomer, omringd door groene bergen, en een lange lijst met mogelijke activiteiten is het helemaal niet vreemd dat mensen graag naar Flachau gaan voor een actieve en ontspannen zomervakantie. Je kunt hier veel doen, de sfeer is relaxt en Flachau is erg gastvrij.

Zo kun je in Badesee van Reitdorf heerlijk zwemmen en zonnen. Liever een dagje binnen zwemmen? In het subtropische zwembad Thermen Amadé heb je binnen- en buitenbaden. Kinderen zijn hier van harte welkom. Speciaal voor hun zijn hier ook kinderbaden en waterglijbanen.

Voor je hier de bergen in gaat, zal je eerst moeten kiezen wat je wil gaan doen. Keuzes te over hier. Fietsen, raften, zwemmen, kanoën, paardrijden, klimmen of ‘gewoon’ wandelen? Als je wilt wandelen zijn er in de directe omgeving van Flachau meer dan 100 kilometer aan wandelpaden en ook meer dan 20 berghutten waar je heen kunt lopen. Daarbij zijn er in Flachau verschillende skiliften open om u een unieke bergwandeling te laten meemaken.

Wil je graag wat afwisseling en heb je zin een cultureel uitstapje? Je kunt natuurlijk een dagje naar de stad Salzburg, Schloss Werfen, Zell am See, Jagersee, Johanneswaterval, de ijsgrotten, Hochkonig, Arthurhaus in Muhlbach, Lichtensteinklamm, Großglockner of Hochalpenstrasse.

Wandelen 

In Flachau vind je heerlijke mogelijkheden om te wandelen. Je kunt kiezen voor eenvoudige wandelingen maar ook voor meer uitdagende wandelroutes. Op de uitgebreide wandelinformatie staan altijd wandelroutes die bij jou passen. Kenmerkend voor Flachau,15 uitgezette etappes vanaf 1,5 uur tot 8 uur wandelen, 150  km gemarkeerde wandelpaden, keuze tussen bos, weide en hooggebergte, wekelijks georganiseerde wandeltouren met gids.

 

Mountainbiken

Flachau, “Best for Bikers”. Met 45 uitgezette routes is Flachau het mountainbike mekka bij uitstek. Routes van 20 km of van 80 km, 300 of 3000 hoogtemeters, alles klimmend op de fiets omhoog of met de lift “de flying mozart” met fiets en al naar de top, u heeft de keus. Vanzelfsprekend onderweg prachtige hutten om even wat te drinken of te eten. Dagelijks worden er 2 routes onder leiding van een gids gereden naar o.a. Frauwenalm, Griessenkar, Sattelbauer, Marbachalmen, Altenmarkt – Zauchensee, Jagersee, etc.

 

Racefietsen

 

Genieten maar tegelijk afzien op uw racefiets. Wie wil er niet even een rondje Gross Glockner maken, met je fiets tot in de sneeuw. Ook voor de racefietser biedt Flachau volop keus.  20 rondjes zijn er uitgezet eenvoudig te downloaden op uw garmin van 30 tot 180 kilometer, 500 of 5000 hoogtemeters, voorzien van prachtige bergpanorama’s, Graag nemen wij u mee op uw ronde naar Filzmoos, langs het Dachsteingebergte, Grossarl met zijn Jagersee, Hochkonig, Maria Alm of de Amade ronde. Routes voor meer dan …weken

 

Zwemmen

Vanaf ons huis is het 10 minuten wandelen naar het  zwemmeer van Reitdorf, dit is max 2 meter diep en daardoor in de zomer naast prachtig helder, heerlijk van temperatuur om in te zwemmen. Wilt u liever overdekt zwemmen of naar de wellness, dan is Thermen Amade ook in de zomer iets voor u. Thermen Amade ligt op 5 minuten van ons huis.

 

Mountaincart

 Dagelijks kunt u gemoedelijk met de bus met de carts, omhoog naar de berg van Sattlebauer. Hier neemt u plaats in uw cart en dan vol gas naar beneden. Spectaculaire belevenis onder begeleiding. Vervolgens even pauze en dan gereed voor de 2e manche.  Kinderen vanaf 8 jaar.  

 

Segway

 

Segway is weer zo’n mooie funsport. Heerlijk een ronde door het dorp of een langere tour door de bergen op deze gemotoriseerde twee wieler. Kinderen vanaf 10 jaar.

 

Raften

 

Bent u klaar voor een wilde rit op de Salzach of op de Enns. Vanaf Flachau vertrekken we dagelijks voor een mooie dag op het water. Afhankelijk van uw nivo kiezen we voor een beginnersprogramma of voor een meer uitdagend programma.

 

Paardrijden 

500 meter vanaf Alpenzeit vindt u de stallen van Reitdorf. Vanaf hier zijn er ruim 20 kilometers aan tracks waarin u in alle vrijheid kunt genieten van goede paden en prachtige vergezichten samen met uw viervoeter. Ook voor de ponyliefhebber zijn er volop mogelijkheden.

 

Golfen

Golfen doe je over de hele wereld. Ook in direkte omgeving van Flachau op 12 kilometer vindt je in Raddstadt een prachtige 18 holes baan midden tussen de bergen waar je uitstekend aan je handicap kunt werken. Ook in Goldegg op 30 kilometer vindt je een mooie heuvelachtige 18 holes baan.