Restaurants & Après-ski

Voor gezellig Après-ski ben je in Flachau in het juiste dorp. Tussen vier en acht uur gaat het dak er af. En voor mensen die er dan nog geen genoeg van kunnen krijgen zijn er een aantal discotheken die tot in de kleine uurtjes geopend zijn. Bovendien zijn er ook andere vormen van Après-ski mogelijk. Bijvoorbeeld een tocht maken met een heuse arrenslee of een gezellige avond rodelen.

Bekende Après-skitenten zijn:

Dampfkessel: Als je van een lekker drankje in de zon houdt dan kun je terecht bij de Dampfkessel. Hier kun je lekker in de zon genieten van live-muziek en een drankje, echter vanaf 4 uur gaat ook hier het dak eraf met gezellige Après-ski muziek. Dampfkessel heeft tevens een goede en betaalbare keuken. Je vindt Dampfkessel bij het dalstation van Spacejet 1, 10 minuten wandelen van Alpenzeit.

Hoffstadl: Iedere dag om vier luiden de klokken van Hofstadl. Het betekent dat alle gezellige mensen in Flachau zich verzamelen in de Hofstadl. De Après-ski tempel van Oostenrijk. Hier wordt echt gefeest. Gezellige Après-ski muziek, meezingers in het Duits, Nederlands en Oostenrijks dialect en alles mag. Het personeel is erg behulpzaam en je maakt hier de vreemdste dingen mee. Je vindt de Hofstadl onderaan de Starjet 1. Bij de Weltcup-afdaling en het oude dorpscentrum.

Musistadl: Bij Musisstadl kun je iedere avond genieten van livemuziek zoals de Austria band, Salzburg Sound, Salten Oberkrainer, Jambalayaband. Deze bands treden iedere avond voor u op tot in de kleine uurtjes. Vooraf kunt u uitstekend eten in het restaurant of genieten van het buffet.

Zum Zottl: Bij de Zottl kan je na een lekkere ski dag heerlijk met je gezin tot rust komen. Ouders kunnen onder het genot van een beetje muziek een drankje drinken op het terras. De kinderen kunnen zich ondertussen uitleven in een van de vele speeltoestellen die bij de Zottl zijn opgebouwd. Je vindt de Zottl onderaan de Starjet 1. Bij de Weltcup-afdaling en het oude dorpscentrum.

Fire & Ice: Midden in het dorp vindt je Fire & Ice. Hier kun je vanaf een uur of 8 prima terecht voor het drinken van een cocktail. Hier zul je geen Après-ski vinden, maar echt clubben. Verwissel dus eerst je skibroek voordat je hier naar toe gaat en dans tot in de kleine uurtjes op Top40, Dance, Hiphop en R&B.

Restaurants:

Flachau heeft veel mogelijkheden om lekker en betaalbaar uit eten te gaan. Of het gaat om een pizza, een schnitzel, gegrilde zalm of culinaire hoogstandjes, er is voor ieder wat wils.

Alpenzeit heeft voor u afspraken gemaakt met Alter Jagdhof. Hier kunt u genieten van een pizza maar ook een heerlijke salade, een goede biefstuk of een grillplate behoren tot de mogelijkheden. Een 3 gangen diner kost speciaal voor Alpenzeit gasten € 15 per persoon. Alter Jagdhof beschikt over busjes zodat u zelfs kunt worden gehaald en teruggebracht. Het bevindt zich bij de ingang van het dorp voorbij de afslag naar de achterjet aan de linkerkant.

Andere restaurants in het dorp zijn:

Hoagascht, de aanrader. Ongetwijfeld het beste restaurant van de omgeving. Je kunt hier terecht voor heerlijke pasta's (aanrader is de pasta met truffelolie), risotto en andere lekkernijen, maar op de kaart staan ook heerlijke (kalfs)vlees gerechten. Het restaurant is in traditioneel hout, en vakkundig personeel helpt je een goede keuze te maken. Het is aan te raden om hier te reserveren, omdat dit restaurant erg goed bezocht is. Je vindt Hoagascht naast de Spar in het midden van het dorp Flachau.

Schusterhausl, geweldig steakhouse! Als je van goed gebakken entrecote en biefstuk houdt, moet je hier gaan eten. Schusterhausl is gevestigd in een oude schoenmakerij, midden in het dorp. Of je je vlees nu rauw-medium, medium of doorbakken wilt, de kok maakt het met liefde voor je klaar. Het perfect gebakken vlees wordt door het vriendelijke personeel geserveerd met goede wijnen. Het is ook hier aan te raden om te reserveren, omdat dit restaurant niet al te veel tafels heeft. Je vindt het steakhouse tegenover de Spar in het midden van het dorp Flachau.

SchnitzelEck, voor ieder wat wils. Voor liefhebbers van Schnitzels is er in Flachau een bijzonder restaurant te vinden. In de SchnitzelEcke kun je zelf je eigen Schnitzel samenstellen. Je kan kiezen voor kip, varkens of kalfsvlees en of je een wienerschnitzel of een zigeunerschnitzel wilt. Daarnaast kun je zelf je bijgerechten kiezen. Kortom de must voor iedere schnitzelliefhebber. Je vindt de SchnitzelEcke halverwege het dorp aan de hoofdweg die dwars door Flachau loopt.

Weinstadl, de beste Pizza. Hou je van Pizza en andere Italiaanse specialiteiten? Ga dan eens eten bij Weinstadl. Bij Weinstadl kun je heerlijk Italiaans eten. Er staan een flink aantal goede pizza's op de kaart, maar je kunt er ook terecht voor heerlijke pasta gerechten. De Weinstadl ligt bij het inrijden van Flachau direct aan je linkerhand.

 

Bezoekers en/of gebruikers van deze website kunnen op geen enkele wijze rechten ontlenen aan de op de site aangeboden informatie. Alle informatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen, typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen.